office@paeoniarubra.com
+359 56 840864
Времетраене: 15 апр. 2016 - 24 апр. 2016
Местоположение: Япония
Цена: 2428 €-2528 €
Резервирай сега!

Сакура – нежната магия на Япония

Програма 10 дни/ 7 нощувки

Дата на тръгване 15.04.2016

Ако има нещо по-красиво от самата Япония, съчетаваща по изумителен начин свръхмодерно и традиция,
то това е Япония през пролетта, когато безбройните вишневи дръвчета наричани още Сакура,
разцъфват и всеки бистър поток, езеро или стъклена фасада отразяват нежния им розов цвят.

ПРОГРАМА

Първи ден 15.04.2016
Полет от летище София – терминал 2 за Истанбул с Турски авиолинии в 21:45 часа, транзитно кацане в Истанбул в 23:10 часа и полет за Токио в 01:00 часа.
Втори ден 16.04.2016
Пристигане на летище Нарита в Токио в 18:30 ч. Посрещане от представител на местната обслужваща фирма, трансфер до хотела и настаняване в луксозния New Otani Tokio 4*. Свободна вечер за разходки и първи впечатления от неоновия мегаполис. Нощувка.
Трети ден 17.04.2016
Закуска. В 09:00 ч. започва целодневен тур с разглеждане на най-впечатляващите символи на Токио. Посещение на панорамната площадка на кулата – Токио, висока 333 метра и построена през 1958 г. по образец на Айфеловата кула в Париж, от където се открива невероятна гледка към космополитния град. Следва разходка в източните градини на Императорския дворец, изпълнена с блажено спокойствие, сред разкошни градини и паркове. Днес дворецът е разделен на две части – в западната се помещават личните покои на император Акихито, а в източната се намират градините, които представляват истински контраст на динамичния изпъстрен с ярки реклами и светещи надписи град. Програмата продължава с посещение на храма Мейджи – уникален пример за класическа японска храмова архитектура. Светилището е посветено на император Мейджи и съпругата му императрица Шокен и е построено в любимата градина на императорското семейство. По желание срещу допълнително заплащане – живописен круиз по река Сумида, където ще се насладите на хармонията между традиционното и свръх модерното. Връщане в хотела. Нощувка.
Четвърти ден 18.04.2016
Закуска. Свободен ден. По желание възможност за посещение на новият символ на Япония, кулата Токио Скай Трий, наречена още Небесното дърво на Токио. Както туристите, така и местните хора обожават да идват на това място, за да изпитат насладата от множеството атракции сред, които са изискан ресторант, кафенета, аквариум и обсерватория. Кулата си има и свой талисман – Соракара, който представлява голяма традиционна кукла. В кътчето на Соракара посетителите могат да изпитат чувството на летенето в космоса в специална стая с LED осветление и стъклени стени. Хиляди фотографи се стичат да снимат от различните нива на кулата, откъдето се разкрива великолепна панорама, както пред очите им, така и под краката им под стъкления под. Нощувка.
Пети ден 19.04.2016
Закуска. В 8:00 започва екскурзията до свещената планина Фуджи, една от най-големите забележителности на Япония. Очаква ви незабравимо изживяване, изпълнено с величествени планински гледки и живописни провинциални пейзажи. Напомняме да вземете със себе си само ръчен багаж. Основният багаж (по 1 куфар на човек), ще бъде транспортиран отделно до Киото. Следва традиционен японски обяд в местен ресторант, след което ви предстои изкачване с автобус до планинските езера. Екскурзията продължава с посещение на курорта Хаконе – част от Националния парк Фуджи – Хаконе – Ицу, известен с многобройните си минерални извори и круиз по езерото Аши, образувано в кратера на древен вулкан по време на последното му изригване преди 3000 години. Кристалните води на езерото и иглолистните гори по бреговете му, на фона на извисяващия се заснежен връх Фуджи, ще Ви накарат да се почувствате слаби пред мощта на планината и смирени пред мъдростта на природата. Маршрута продължава с изкачване с лифт над кипящата вулканична долина Овакудани. Тук ще имате възможност да опитате прочутите черни яйца, които според местните имат лечебна сила. Отпътуване към хотел Hakone Hotel Kowakien 4*. Настаняване. И за да завърши вечерта ви подобаващо, предлагаме да се насладите на истинска японска баня – Онсен, като преди това задължително трябва да се запознаете с местните обичаи преди къпане. По традиция, хората влизат голи в баните Oнсен, бански не са позволени и е задължително всеки да се изкъпе преди това. Баните Онсен са тихо място, но в същото време в тях хората се запознават и общуват сред спокойната атмосфера на естествено топлите и лечебни води на вулканичните геотермални извори. Вечеря (включена в пакетната цена). Нощувка.
Шести ден 20.04.2016
Закуска. В 09:00 ч. трансфер до гара Одавара. Отпътуване за Киото с високоскоростния влак Шинкансен Hikari – един от най-известните технологични продукти на Япония, с които страната на изгряващото слънце е разпознаваема по целия свят. Едва ли има човек, който да не си е мечтал да полети с „влака – стрела“ и да измине разстоянието до Киото в приблизително същото време, като полет със самолет. Пристигане, трансфер с екскурзовод до Нара – първата японска столица, която е част от световното наследство на Юнеско и попътен обяд в традиционен японски стил. Посещение на най-известния и исторически важен храм в Япония – Тодайджи, наречен още „Великият храм на изтока“, построен през 752 г. по заповед на император Шому, специално за да приюти най-голямата в света бронзова статуя на Буда – символ на града. Следва визита до светилището Касуга – най-красивият шинтоистки храм в Нара, който е заобиколен от хиляди висящи каменни фенера и разходка в Парка на сърните, където над 1100 сърни, считани за посланици на боговете се разхождат на воля. Връщане в Киото и настаняване в хотел Hotel Monterey Kyoto 4*. Възможност за вечеря в традиционен японски ресторант (срещу доп. заплащане 45 евро), без включени в цената напитки. Нощувка.
Седми ден 21.04.2016
Закуска. В 9:00 следва полудневен тур на Киото. Да се разходите из Киото в сезона на цъфналите вишни, означава да извървите единайсет века японска история, докосвайки се до магията на религията, архитектурата, естетиката, музиката, театъра и танците на тази изумителна страна. Ще имате възможност да посетите Златният храм Кинкакуджи – заобиколен от красив eзерен парк и вековни дървета, който първоначално е бил построен като богата екстравагантна вила на шогуна Ашикага Йошимицу, а след смъртта му през 1408 г. е превърнат в дзен храм. Историческият замък Ниджо, построен през 1626 г., като резиденция на първия шогун от династията Токугава, също няма да Ви остави равнодушни. Именно тук през 1867 г. последният Токугава – Иесинобу, се отрекъл от властта в полза на император Мейджи, шогунатът бил закрит и Япония навлязла в модерната епоха. Този щрих от историята на Япония безспорно е един от най-важните и ще изпълни представата ви за Страната на изгряващото слънце. Накрая следва посещение на императорския дворец в Киото. Той съхранява вида и атмосферата на императорския двор от времето на древните династии. Тук ще видите уникални архитектурни стилове от различни периоди. Връщане в хотела и свободно време за разходка или шопинг в района на гейшите – Гион. Вечерта вечеря в традиционен японски ресторант (включена в цената), без включени в цената напитки. Нощувка.
Осми ден 22.04.2016
Закуска. Отпътуване с автобус от Киото за Осака в 9:00 часа. Предстои Ви поредното приятно изживяване и по-точно попътно посещение и дегустация на традиционната напитка саке в Музея на сакето. Тук ще се запознаете с изкуството за производство на прочутата напитка и ще опитате реномирани видове саке, които се изнасят в над 60 страни по света. От магазина към музея можете да си закупите популярния елексир на отлични цени. Продължаване към Осака и начало на срещата Ви с третия по големина град в Япония, разположен в едноименната равнина, която опира единия си край във величествена планинска верига, а другият й се мие от вътрешното море Сето. Съвременна Осака е известна с екстравагантния си нощен живот, с футуристични жилищни зони, с вълнуваща постмодернистична архитектура и кулинарни експерименти. Несъмнено най-внушителната забележителност тук е замъкът на Осака построен през 1583, в стените на който се открояват разцъфтелите през април вишневи дръвчета. Тук ще можете да се насладите на японските градини в техния най-сияен вид, разположени около живописно езеро. Следва разходка из емблематичния пазар Куромон и оживената търговска улица Дотонбори сред пъстроцветни магазинчета и ресторанти, както и посещение на откритата панорамна обсерватория намираща се на върха на футуристичната сграда Умеда Скай. Свободно време на панорамния етаж на сградата, от където се откриват изумителни хоризонти. По време на екскурзията е включен традиционен окономияки обяд (вид японска пица). Настаняване в Hotel New Otani Osaka 4,5*. Свободно време за вечеря. Нощувка.
Девети ден 23.04.2016
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време за разходки и пазаруане в Осака. По желание организиране на круиз в залива на Осака и водните канали на река Дотонбори (срещу доп. заплащане 30 евро). Трансфер до летище Кансаи в 18:00 ч. и полет за Истанбул с Турски авиолинии в 22:30 ч.
Десети ден 24.04.2016
Пристигане в Истанбул в 05:35 ч и полет с връзка за София в 07:30. Кацане в София в 08:45 часа.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА

ХОТЕЛ В ТОКИО

New Otani Tokio 4 * http://www.newotani.co.jp/en/tokyo/
Местоположение: разположен в Акасака, точно в центъра на мегаполиса Токио, метростанцията Akasaka-Mitsuke е само на 300 метра. От станцията може да се стигне за по-малко от 10 минути до зоните Гинза, Шибуя и Шинджуку.
В стаите: елегантно обзаведените стаи разполагат с плоскоекранен телевизор, климатик, минибар, телефон, сешоар, японски „YUKATA“ халат за баня, адаптер.
На територията: Хотел New Otani Tokyo е заобиколен от 400-годишна японска градина, , 38 заведения за хранене, предлагащи от международни ястия до автентични японски ястия – всичко от френската и италианската кухня до темпура и тепаняки, открит басейн, фитнес, бизнес център, магазини.
Хранене: Закуска.
ХОТЕЛ В ХАКОНЕ

Hakone Hotel Kowakien 4* www.hotel.hakone-kowakien.com
Местоположение:. В Хаконе, в една от най-старите сгради в района, сред обширна градина.
В стаите: Климатик, телефон, телевизор, мини бар, кана за кафе/чай, баня с душ, сешоар.
На територията: Пет ресторанта предлагащи френска, японска и суши кухня, открита и закрита Онсен баня, СПА процедури, конферентна зала.
Хранене: Закуска
ХОТЕЛ В КИОТО

Hotel Monterey Kyoto 4* www.hotelmonterey.co.jp/en/htl/kyoto/
Местоположение: разположен в Karasuma Sanjo в центъра на Киото, на 150 метра от метростанция Karasumaoike Monterey Hotel Kyoto е на 5 минути пеша от Art център от Киото и на около 15 минути пеша от Хоно-джи храм.
В стаите: Климатик, телефон, телевизор, интернет, мини бар, кана за кафе/чай, сейф, баня с душ, сешоар.
На територията: Ресторант, бар, СПА център,
Хранене: Закуска
ХОТЕЛ В ОСАКА

Hotel New Otani Osaka 4* www.newotani.co.jp/en/osaka/
Местоположение: Hotel New Otani се намира точно пред замъка Осака, на 6 минути пеша жп гарата JR Osaka-Jo Koen е само, на 5 минути пеша от метростанция Osaka Business Park и на 10 минути пеша от жп гара Киобаши.
В стаите: Климатик, телефон, телевизор, безплатна интернет Wi-Fi връзка, мини бар, кана за кафе/чай, сейф, баня с душ, японски „YUKATA“ халат за баня, сешоар.
На територията: 13 заведения за хранене, закрит басейн, фитнес, магазини.
Хранене: Закуска

Резервация
до 31.12.2015
Резервация
от 01.01.2016
Възрастен в двойна стая Възрастен в двойна стая
2428 € / 4750 лв. 2528 € / 4945 лв.

Цената включва:

– Самолетни билети София – Истанбул – Токио на отиване
– Самолетни билети Осака – Истанбул – София на връщане
– Трансфери летище – хотел – летище в Токио и Осака
– 3 нощувки със закуска в New Otani Tokio 4* в Токио
– 1 нощувка със закуска в Hakone Hotel Kowakien 4* в Хаконе
– 2 нощувки със закуска в Hotel Monterey Kyoto 4* в Киото
– 1 нощувка със закуска в Hotel Monterey Kyoto 4* в Осака
– Целодневен сити тур на Токио с местен лицензиран екскурзовод на руски език, с включени -транспорт, входни такси за посещаваните обекти.
– Целодневна екскурзия до Хаконе и Фуджи с местен лицензиран екскурзовод на руски език и включени – транспорт, круиз по езерото Аши, разходка с лифт над долината Овакудани в Хаконе и обяд в местен ресторант.
– Билет с резервирано място за влака – стрела Шинкансен.
– Отделно транспортиране и доставка до хотела на багажа от Токио до Киото (по 1 куфар на пътник).
– Екскурзия до Нара с местен лицензиран екскурзовод на руски език и включени – транспорт, входни такси за посещаваните обекти.
– Полудневен тур на Киото с местен лицензиран екскурзовод на руски език и включени – транспорт и входни такси на посещаваните обекти.
– Посещение на фабрика за традиционната напитка саке и дегустация.
– Сити тур на Осака местен с лицензиран екскурзовод на руски език и включени – транспорт и входни такси на посещаваните обекти.
– Медицинска застраховка.
– Представител на туроператора по време на цялото пътуване при група от мин. 15 човека.

Цената не включва:

– Летищни такси в размер на 395 евро (към дата 30.10.2015).
– Доплащане за единична стая 600 евро.
– Такса обслужване на местните екскурзоводи и шофьори (бакшиш).
– Традиционен спектакъл в Гион – по желание.
– Круизи в Токио и залива на Осака – по желание.
– Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“, гр.София, бул.Княз Ал.Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. 02 930 23 55.

Важно:
– Основният багаж в Ден 4-ти и 5-ти от програмата се трансферира отделно от групата.
– Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 11:00 ч.
– Цените са формирани при следния валутен курс: 100 JPY=1,47 BGN. При увеличение на валутния курс на японската йена към лева Туроператора си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.

Полетна информация:
15.04.2016 София 21:45 Истанбул 23:10
16.04.2016 Истанбул 01:00 Токио 18:30
23.04.2016 Осака 22:30 Истанбул 05:35 на 24.04.2016
24.04.2016 Истанбул 07:30 София 08:45
Разрешен багаж до 30 кг. на човек по всички полети.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 човека

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 15 дни преди началото на екскурзията.

Визов режим: Няма изисквания за предварително поставяне на визи.
Начин на плащане:
– Депозит в размер на 50% от пакетната цена при записване.
– Доплащане 30 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.

Условия за анулация и неустойки:
– До 60 дни преди датата на пътуването – глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.
– До 40 дни преди датата на пътуването 50 % от общата сума + глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.
– От 39 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването.

Необходими документи:
• Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
• За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува с придружител.
• Не се прилагат задължителни имунизации и ваксинации. Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

Leave a Reply

*