office@paeoniarubra.com
+359 56 840864
Времетраене: 28 дек. 2015 - 04 ян. 2016
Местоположение: Израел и Йордания
Цена: 2049 лв.- 2359 лв. на човек
Резервирай сега!

Нова Година в Израел и Йордания
28.12.15г. – 04.01.16г. – 7HB

Програма

Ден 1: Летище Бен Гурион – Тел Авив – Яфо
Среща на летище София (Терминал 2) в 07:50ч. Полет София – Тел Авив в 10:50ч. Около 13:30 пристигане на летище Бен Гурион (Тел Авив). Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод (древния град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение района на старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Отпътуване за Витлеем. Вечеря и нощувка.

Ден 2: Витлеем – Йерусалим
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието — Голгота; храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря.
Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ във Витлеем – голямата забележителност на града. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град.
Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата, Музея на Израел /отвън/. Вечеря и нощувка във Витлеем.

Ден 3: Назарет – Кана – Тиберия – Капернаум – Табха – Тиберия
Закуска. Посещение на град Назарет – разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус. Отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино. Заминаване за Капернаум – споменава се в Новия Завет като център на дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на „Чудото с умножаването на рибите и хляба“, посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от четвърти век. Вечеря и нощувка в Тиберия.

Ден 4: Джераш – Аман
Закуска. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт „Шейх Хюсеин”. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса) – основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис: триумфалната арка на имп. Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие. Tуристическа обиколка в столицата на Хашемитското кралство Йордания – Аман. Настаняване в хотел в Аман. Новогодишна вечеря – по желание. Нощувка.

Ден 5: Небо – Мадаба – Петра
Закуска. Заминаване за Мадаба – градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникалната мозайка представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Моисей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Моисей. В нея са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 6: Петра – Аман
Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Мойсей“). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра („камък“ на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Заминаване за Аман. Вечеря и нощувка в Аман.

Ден 7: Аман – Каср Ал Яхуд – Мъртво море – Кумран
Закуска. Преминаване от Йордания в Израел през граничния пункт Аленби. Посещение на Каср Ал Яхуд – мястото където Йоан Кръстител кръщава Исус Христос в река Йордан. Възможност за посещение на Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи, на иврит, на Стария Завет. Заминаване за Мъртво море – най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Отпътуване за Витлеем. Вечеря и нощувка.
Ден 8: Летище Тел Авив – София
Закуска. Трансфер до летище Бен Гурион /03:00/. Полет за България в 07:00 ч.

Дати: На човек в двойна стая Самостоятелна
стая
Трети възрастен
в стая
Дете до 11 г с двама възрастни в стая
28.12.15-04.01.16 2049 лв 2359лв 2049 лв 1949 лв

Цената включва:
• самолетен билет София-Тел Авив-София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж
• летищни такси (295 лв. към 30.04.2015г.)
• 7 нощувки със закуски и вечери: 3 във Витлеем , 1 в Тиберия, 2 в Аман, 1 в Петра,
• екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания
• луксозен автобус
• саунд система със слушалки по време на туровете
• всички трансфери по програмата
• всички екскурзии по програмата
• входни такси за обектите по програмата
• сертфикат за хаджийство
• водач на групата от България
• медицинска застраховка асистънс

Цената не включва:
• Новогодишна вечеря – 145 лева (по желание – заплаща се в България)
• Бакшиши – по 5 долара на турист на ден общо 40$ (заплащат се на място съответно в Израел и Йордания)
Акценти на програмата:
 Джераш (перлата на гръко-римския Декаполис)
 Мадаба (приказният град на мозайките)
 Небо (Моисей и неговият поглед към Обетованата земя)
 Петра (едно от седемте нови чудеса на света)
 Вади Муса (Долината на Моисей)
 Аман (столицата на Хашемитско кралство Йордания)
 Касар ал Яхуд (място на Кръщението Христово)
 Мъртво море (време за плаж и релакс)
 Витлеем (църквата Рождество Христово)
 Йерусалим (Божи гроб, Сион, Гетсимания, Стената на плача)
 Лод (църквата св. Георги с гроба на светеца)
 Тел Авив и Яфо (древност и съвремие в едно)
 Кумран (историята на Кумранските ръкописи)
 Назарет (църквата Благовещение)
 Тиберия (перлата на Галилейското езеро)
 Капернаум (родно място на апостоли) и Табха (чудото с хляба и рибите)
 Планината на блаженствата (панорамана гледка към Галилейското езеро)
 Голанските възвишения (красиви природа и гледки)
 Кана Галилейска (първото чудо на Христос)
Условия за записване:
– копие от международен паспорт
– депозит от 700 лева на човек
– доплащане – 1 месец преди датата на заминаване
– цената на екскурзията до Израел и Йордания е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв. !

Забележка:
– цената е валидна при група от минимум 25 плащащи туристи, със срок за уведомление за несъбран такъв – 30 дни преди заминаване
– посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
– Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Уелкам Травъл ЕООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100000665 на ЗД „Евроинс”.

Leave a Reply

*